Ahmed Şemseddin Karahisârî Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulması için 30 Nisan 2012 tarihinde Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü’ne gerekli belgelerle başvuruda bulunulmuştur.

“Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmed Şemseddin Karahisârî Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği” Resmî Gazete’de 26 Temmuz 2012 tarih ve 28365 sayı ile yayınlanarak Merkez’in resmen kurulması gerçekleşmiştir.

Yönetmelikte belirtildiği üzere, Merkez’in amaçları; Afyonkarahisar ilinin önemli şahsiyetlerinden olan Ahmed Şemseddin Karahisârî ile ilgili kültürel, tarihsel ve sanatsal faaliyetleri araştırmak, ayrıca sanatın bütün tür ve dalları ile çalışma alanlarını kapsayacak şekilde araştırma, geliştirme, uygulama çalışmaları gerçekleştirmek; bu alanda Üniversite’de mevcut bilgi ve deneyimlerle Türkiye’nin bilimsel, sanatsal ve teknolojik alt yapısının güçlendirilmesine katkı sağlamak; ulusal ve uluslararası işbirliğine yönelik bilgi ve hizmet üretmek ve sanat eğitim-öğretimine katkıda bulunmaktır.

AKÜ Rektörlüğü’nün 20 Mayıs 2014 tarihli ve 18632 sayılı kararıyla Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu “Merkez Müdürü” olarak atanmış ve 23 Mayıs 2014 tarihi itibariyle göreve başlamıştır.

Prof. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu’nun üniversitemizdeki görevinden ayrılması nedeniyle İslami İlimler Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Asuman Şenel 26.04.2019 tarihinde Ahmed Şemseddin Karahisari Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinin 8. Maddesi uyarınca Merkez Müdürü olarak görevlendirilmiştir.

09 Ekim 2020, Cuma 313 kez görüntülendi